Naslovnica

Istraživanje i razvoj

Kontinuirani napredak tehnologije danas u potpunosti mijenja poslovno okruženje. Brojna nova mikro, mala ili poduzeća srednje veličine uspješno pokreću poslovanje, često ulazeći na teren „velikih“ – a disruptivne inovacije javljaju se u svim industrijama i svim dijelovima poslovnog procesa.

Životni ciklus poslovnih ideja i proizvoda skraćuje se, a poduzetnici su prisiljeni stalno tražiti nova rješenja kako bi ostali poslovno relevantni i osigurali si stabilnost. Potreba za kvalitetnim inovacijama u poslovnom je svijetu veća nego ikada. Cilj našeg R&D tima stoga je bolje razumijevanje primjenjivosti i ostvarivosti ideja koje proizlaze iz digitalne tehnologije, kao i procjena koliko novi digitalni poslovni modeli podupiru, nadopunjuju ili u potpunosti disruptiraju postojeće poslovno okruženje.

AlgebraLAB pruža stručnu podršku privrednim subjektima (bez obzira na njihovu veličinu) i tijelima javne uprave u provođenju poslovno i društveno važnih projekata temeljenih na digitalnim tehnologijama. Mladi poduzetnici svoj uspjeh vrlo često grade upravo na inovacijama i kreativnom istraživanju, a naš je cilj pomoći im da svoje najbolje ideje i ostvare.

 

Stručnost naših istraživača uključuje širok raspon metoda, tehnologija i provedenih projekata koji se odnose na podatkovnu znanost i na podacima utemeljeno gospodarstvo (engl. Data Economy). Unutar ovog područja naši su istraživači proveli brojne istraživačke projekte, uključujući sustave za upravljanje iskustvom i zadržavanjem klijenata (engl. churn management), sustave koji se bave razumijevanjem životnog vijeka i vrijednosti kupaca, sustave za financijski i operativni nadzor poslovanja i raspodjelu troškova, kao i napredne vizualizacije i osmišljavanje arhitektura za primjenu napredne analitike (engl. big data). Naši su klijenti domaći i međunarodni privredni subjekti, organi uprave i vladine institucije.

Newsletter

Sign up for our newsletter do be the first to know the latest news in the world of technology do innovation.